onsdag 21 december 2011

B. L .O .S. S. A - glöggen heter Blossa

Årets glögg från Blossa har en otroligt vacker flaska. Tyvärr föll inte dess smak mig riktigt på läppen. Den har en alldeles för stark eftersmak. Men mannen som jag delar tidningen med tyckte den var supergod. Köp den gärna ändå, för någon slags njutning får du för pengarna, endera för ögonen eller gommen.



Det är alltid gott att ha något tilltugg till glöggen. Standard är att slänga fram pepparkaksburken och sen mumsa på. Men nu ska ni få ett recept som gör pepparkakorna ännu godare och det är ädeloströra. Jag är ingen ädelostälskare, men denna röra kan jag äta hur mycket som helst av.

Ädeloströra till pepparkakor

100 g   ädelost
50  g   philadelphiaost
1   msk pressad apelsin
1   krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

Rör ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. När jag gör röran mäter jag inte så noga utan smakar mig fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar