Ja, då var midsommarfirandet till ända. Det är tur att man har en härlig veranda att sitta på när regnskurarna kommer, för det gjorde de!
Det bästa med midsommar är att få umgås med nära och kära, men därefter kommer all den goda maten! Jag är ensam om att gilla sill i vår familj, så under alla högtider där det finns sill passar jag på att frossa i alla olika inläggningar. Till de som nu inte äter denna fisk gjorde jag en kall skaldjurspaj, den är så god och enkel att göra! Jag får tacka Anne på jobbet för receptet:
Pajdeg: 2 1/2 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
2 msk vatten
Fyllning: 1 pkt torsk (400g)
1/2 l vatten och 1 fiskbuljongtärning
1 kg oskalade räkor
1 burk vit sparris
8 st kokta ägg
1 burk svart stenbitsrom
citroner
Sås: 3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
finhackad dill
Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt vatten och arbeta snabbt till en deg. Låt degen vila kallt. Skär fiskblocket i kuber som du sedan sjuder på svag värme i fiskbuljongen. Låt fisken kallna i buljongen.
Tryck ut degen i en pajform, grädda i 180-200 grader i ca 15-20 minuter. Låt pajskalet svalna innan du häller i fyllningen!
Fördela fisk, räkor, sparris och äggklyftor i pajskalet. Blanda ingredienserna till såsen och häll den över alltsammans. Garnera med tunt skurna citronskivor och stenbitsrom.
Serveras till en sallad och ett gott bröd.
måndag 27 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar