onsdag 29 september 2010

Mmmmm...

Mmmm, bara Mitt! Jag har varit en sväng till "Iris och Doris" i Haga, de har så mycket fint i sin butik! Och sen är de väldigt trevliga också, tjejerna som jobbar där! Denna gång kom jag ut med, bland annat, detta vackra "M", det passar så bra hemma hos mig... Min, Mitt, Mamma, Mirre, Mat, Mys, Mrs, Mala...ja det kan stå för väldigt Mycket här heMMa!


Ni som inte besökt "Iris och Doris" än, gör det!

onsdag 22 september 2010

Summan av alla laster är konstant

Här är min senaste last. Latte och fylld mörk choklad, mums! När det är helg kan även en Xanté slinka ner till detta, och då är det mumselimums!

Med hjärtat på rätta stället

Härom dagen var jag till Blomsterlandet för att köpa lite nya blommor till lägenheten. Men tror ni jag kom hem med några...nej då, det blev lite annat smått och gott. Jag älskar när jag hittar saker till snabbpyssel som blir klart i raketfart! Denna gång blev det till ett "välkommenhjärta", som ska pryda min hall. Jag har inte riktigt bestämt hur själva skylten ska sitta, därför sitter den lite provisoriskt nu med en knappnål.


onsdag 15 september 2010

Jag slår mig ner

När regnet smattrar på rutan här hemma, är det lätt att längta tillbaka till de franska uteserveringarna. I Cannes fanns Tolixstolarna på var och varannan restaurang och det var lätt att slå sig ner på en svalkande Happy Hour-öl med en god tapas till. Frankrike har otroligt många vackra stolar och Happy Hours!



måndag 13 september 2010

Franska kort

Det har varit ganska mycket nu en tid så jag har inte hunnit att uppdatera min blogg som jag skulle vilja. Vi har fixat och grejat ganska mycket här hemma. Bland annat möblerat om och flyttat garderober. Det senaste projektet har varit att sätta upp gardinstänger och hänga upp gardiner i M:s rum. Det kan tyckas enkelt, men med över tre meter i takhöjd tar det lite tid!

Och när man sen behöver flera av IKEA:s bra runda gardinringar i metall, finner man att de valt att sluta sälja dem! Istället  har de OVALA I PLAST! Vem vill ha det?! Vet någon var man kan hitta snygga små runda metallringar så tipsa mig gärna.

Ja, nu fick jag gnälla av mig lite, nu över till något trevligare. När jag strosade runt på antikmarknaden i Annecy hittade jag två vackra ljusstakar, jag blev genast förälskad i dem! För 8 euro fick de åka med hem till mig, billigt för en så lång resa! Sen kunde jag inte motstå de gamla franska vykorten. Alla var de skrivna med en vacker gammal skrivstil i svart bläck på baksidan och adresserade till någon kär vän. Och tänk, jag fattar inte ett ord av vad det står, men vackert är det! Men framför allt, de bär på en historia från en svunnen tid.

lördag 4 september 2010

Den franska upplysningen

Här kommer då lamporna vi köpte. Den lille elektrikern har varit framme och kopplat lite eftersom det behövdes på den ena. Den med prismor är gammal, den andra ny. De har rest en hel del; bland annat blivit in- och utburna från flera olika hotell under resan.


onsdag 1 september 2010

En titt in i himmelriket

Under vår resa i Provence besökte vi staden Grasse. En vacker stad som låg bara några mil från vår lilla by. Under vår vandring runt där så hittade jag den mest underbara antikaffär. Det var som för en frälst att få titta in i himmelriket, när jag klev in i butiken! Jag gick runt där jättelänge och ville bara ha en massa saker med mig hem. Tyvärr hade vi inte plats för så mycket men några fynd blev det. Och det värsta är att när man nu kommit hem och tittar på fotona så upptäcker man saker som man inte såg när man var där...Gissa om jag vill tillbaka?