måndag 6 december 2010

Väntan

Väntan, väntan, väntan - inget är som väntans tider, och december tycker jag är fylld av det hela tiden. Först väntar vi på advent och att få tända första ljuset och att få smaka på glöggen och pepparkakan. Sen väntar vi på att Lucia ska lysa upp vår tillvaro och att vi ska få mumsa på lussekatterna. Efter det väntar vi på att tomten ska komma och knacka på dörren och att klapparna ska delas ut under tiden som vi stoppar fingrarna i diverse godisaskar och burkar. Och tillslut väntar vi på att få fira nyår, och då mumsa i oss läckra trerättersmenyer samt skåla i champagne, för att sedan avsluta det hela med att skjuta iväg dyra, vackra onödiga raketer! Men ändå, visst är det härligt att få vänta!


Här står mitt glöggbord och väntar på att glöggen ska bli värmd, och att pepparkakorna ska få en härlig klick med ädeloströra. Sen är det bara att mumsa.

För en sådan som jag som ligger i träning för att lära sig äta ädelost, så är ädeloströran ett perfekt alternativ. Om du vill prova, gör så här: blanda ädelost och philadelphiaost till en röra som du  sedan smaksätter med lite pressad apelsin. Avsluta med att salta och peppra lite. Supergott!

1 kommentar:

  1. Nydelig gløggbord.
    Edelost har jeg ikke smakt enda.
    Ønsker deg en fin adventshelg.
    Klem Mio

    SvaraRadera