måndag 31 december 2012

Magnus min räddning

Ja, där åkte de karamelliserade lökarna i sophinken. Det efter att de fått koka sig fast i grytans botten. Tur att man har köpt doftljus av Magnus på Rost!

Duranceljusen sprider nu en ljuvlig doft här hemma.

Nytt år nya fynd

Så här på årets sist dag vill jag visa er ett av våra fynd. Vi lyckades komma över två industrilådhurtsar på auktion för några veckor sedan.

Förut hade jag massor av inredningstidningar runt sängen, men nu har de fått varsin låda att bo i. Kan inte bli bättre!

söndag 30 december 2012

Penslarnas kung

Sitter just nu och lyssnar på Vinterpratarna i P1 där Lars Lerin är gästpratare. Kul att höra att han tidigare gått på Kyrkerud, där nu min dotter går. Hoppas att hon låter tavlorna hänga kvar på väggarna, så städerskorna har något vackert att titta på.

Han är Värmlands stolthet, vilken underbar man! Vi är glada som får ha honom här! I höstas gjorde jag ett besök till hans museum. Han vet verkligen hur man använder en pensel!











lördag 29 december 2012

Lysande katter

Häromdagen köpte jag ljuslyktor för halva priset på Gallerix. Fanns lite olika djurmotiv att välja på, men katter passade vår familj bäst. Lysande, eller hur?!



Gourmanderiet

Igår tog vi en liten sväng till stans lilla saluhall, Gourmanderiet. Där kan man hitta allt från frukt, grönsaker till pasta, kryddor, kött och fisk. Varor från fjärran land till lokalt producerade varor. En massa mummelimums med andra ord!





fredag 21 december 2012

Le Creuset

Vi testar vår nya grillpanna från Le Creuset, och den är toppen! Beställde den från Royal Design till ett bra pris.



tisdag 18 december 2012

Det strålar en stjärna

När jag nu hade pappersstjärnor i granen, ville jag ha en av papper även i toppen. Så jag började rulla, rulla och rulla strutar.

När jag väl limmat ihop dem började andra idéer ta form. Inte blev det en toppstjärna utan en bordsdekoration! En sådan man inte lämnar utan tillsyn!

Dessutom fick jag användning för min nya washitejp.





måndag 17 december 2012

Egen mugg

Här får ni se mitt senaste påhitt, porslinsmålning! Lite pilligt, men jättekul!

söndag 16 december 2012

Ernst

Sitter och tittar på Jul med Ernst, och ser att han har lika snygga vantar som jag! Mina har min mamma stickat. Undrar vem som gjort hans, han själv kanske!

Svartvitt porslin

Var och sprang på stan tidigare idag, och tog då en sväng in på Indiska. Där hittade jag dessa snygga muggar och skål. Vill ha!



Stjärnorna

🎶Stjärnorna faller i golvet ner; katterna roar sig när det är juuul... 🎶Ja så kan det se ut hos oss ! Men för att inte bli helt galen när de dyra vackra glaskulorna går i kras, så har jag gjort ett kattsäkert pynt av papper att hänga i granen. Enkelt, billigt och miljövänligt pyssel!

lördag 15 december 2012

Målas eller inte

Ska den målas, eller inte? Vad tycker ni?

Svart eller vit, ja det är frågan

Efter mitt senaste besök på Rost fick denna fina ljusstake flytta hem till mig. Som ni ser är den grön, men jag funderar på att måla den vit eller svart. Vad tycker ni?

Elefant

Kunde inte motstå Georg Jenssens kapsylöppnare Elefant, den är så cool!

fredag 14 december 2012

Naturmaterial

Jag är så förtjust i allt naturmaterial som har dykt upp i dekorationshyllorna. Allt från pinnar, kottar, grenar till dessa underbara stjärnor i näver! Just dess har jag köpt på Mansion för , om jag inte minns fel, 29:-. Det som är bra med material som naturen ger oss är att allt passar ihop. Det man måste tänka på om man vill samla saker från skogen själv, är att man inte får göra skada på träd och växter ! Då är det bättre att köpa!





torsdag 13 december 2012

Hej mitt Blomsterland

Tog svängen förbi Blomsterlandet på vägen hem. Och jag måste säga att de har mycket fint och till bra pris! Denna gång var det "bara" blommor som fick följa med mig hem. Men här är lite annat som de har!







onsdag 12 december 2012

Lucior i långa rader

Jag tycker det är kul när gammaldags julpynt kommer tillbaka. Här hittade jag en pappersrad med Lucior som genast fick åka med hem till mig. Den här och andra finns att köpa på bland annat Byggfabriken. Önskar er alla en trevlig Lucia imorgon!

tisdag 11 december 2012

Rost är Rost

Måste åter slå ett slag för Rost interiör! En helt underbar butik vid Almarsgård, utanför Karlstad. Magnus som äger butiken har en skönt mix av bondromantik, antikviteter och industri.







måndag 10 december 2012

Pimpad konservburk

Man kan ju alltid pimpa sin lilla konservburk. Här har jag använt mig av washitejp. Enkelt och snyggt! Kulljusstaken är ett av mina senaste loppisfynd.

söndag 9 december 2012

Konserverad hyacint

Vita hyacinter passar bra i gamla konservburkar. Både billigt och miljövänligt, och jättesnyggt!



Henrietta

Nu är det snart dags för Henrietta att bli flera. Det är Mirandas första akvarellmålning, som hon nu ska lämna in och få upptryckt. Spännande!

Spooky

Måste bara visa en bild jag tog för att skoja med min dotter. "Att vara eller inte..." ja det kan man fråga sig? Lite ruggigt när man upptäcker att någon tittar på dig!