måndag 30 januari 2012

Åtråvärd och miljövänlig

När jag första gången såg Piet Hein Eeks pallar och bord, gjorda av spillvirke, trodde jag att designvärlden drev med oss. Men nu när jag vant mig är de otroligt vackra, och vilken bra idé att ta tillvara på spillvirke! Sedan med en yta som är lackad tio gånger med en högglansig lack som ger en känsla av lyx. Det är möbler som är robustglammiga! Men smakar det så kostar det, bordet går på närmare ca 100000:-, och pallen över 3000:- på NK.

lördag 21 januari 2012

Ge mig ett handtag

Här kommer det mera "vill ha-saker" från Byggfabriken på Söder. De säljer otroligt vackra dörrhandtag också, det är nästan svårt att välja. Och jag vill gärna byta ut våra trista "vanliga" trycken när jag tittar på deras hemsida,  kanske något av dessa två skulle passa.


Foton lånade av Byggfabriken

söndag 15 januari 2012

Här kör vi med sladd, tygsladd

Jag är fortfarande totalt insnöad på lampor och belysning. När vi var till Stockholm senast besökte vi Byggfabriken på Söder, en helt underbar butik i gammaldags järnhandelsstil. Om man vill återställa den ursprungliga miljön i sitt boende ska man göra ett besök dit.

Denna gång köpte jag några porslinslamphållare som ska hänga i vardagsrumsfönstren. Tyvärr var deras svarta tvinnade tygsladd som vi skulle ha slut, så det fick bli en gammal som vi hade. Men nu hänger det iallafall två stora glödlampor i svart tygsladd i våra vardagsrumsfönster.



lördag 14 januari 2012

Mina vita elefanter

Tänk att jag till slut vågade sätta saxen i mitt vackra Estrid Ericson-tyg "Elefant", och sy två kuddar av det, med blixtlås. För det kan jag säga - jag är ingen mästare på symaskin. Men nu ligger de i alla fall här, mina egenhändigt sydda kuddar. Jag är så nöjd!

tisdag 10 januari 2012

Silvias lycka

När jag skulle ut på de sista julklappsinköpen var det dags igen, för på väg ut till bilen kom det en liten katt springande mot mig. Sedan allt det där tråkiga hände med Jörgen,  kollar jag alltid lite extra när de är ute och springer hos oss. Inne i mitt huvud flimrade bilderna på bortsprugna katter förbi, kunde detta vara en av dem?

Jag hittade inga efterlysningar som stämde in på henne, men som tur var var hon öronmärkt så vi började söka i SKK:registret. Vi fick två träffar som kunde stämma på "vår" kattfröken. Tyvärr hade den ena kattens ägare inte valt att sätta ut sitt telefonnummer, men det hade den andra, så vi ringde.

Jodå, han hade en hona som varit borta sedan i somras, men som han trodde hade blivit överkörd. Han skulle komma och kolla i alla fall, och visst var det hans. Så den 23 december fick vi inte bara gratulera drottning Silvia på hennes födelsedag, utan även katten Silvia som fick komma hem efter fem månader på vift. (!) Varje gång tänker jag: Tänk om någon hade gjort så för min katt.