måndag 27 juni 2011

Mumsig skaldjurspaj

Ja, då var midsommarfirandet till ända. Det är tur att man har en härlig veranda att sitta på när regnskurarna kommer, för det gjorde de!

Det bästa med midsommar är att få umgås med nära och kära, men därefter kommer all den goda maten! Jag är ensam om att gilla sill i vår familj, så under alla högtider där det finns sill passar jag på att frossa i alla olika inläggningar. Till de som nu inte äter denna fisk gjorde jag en kall skaldjurspaj, den är så god och enkel att göra! Jag får tacka Anne på jobbet för receptet:



Pajdeg:      2 1/2 dl vetemjöl
             100 g margarin eller smör
             2 msk vatten

Fyllning:    1 pkt torsk (400g)
             1/2 l vatten och 1 fiskbuljongtärning
             1 kg oskalade räkor
             1 burk vit sparris
             8 st kokta ägg
             1 burk svart stenbitsrom
             citroner

Sås:         3 dl gräddfil
             2 dl majonnäs
             2 dl crème fraîche
             finhackad dill 

Gör så här: Hacka ihop mjöl och smör, tillsätt vatten och arbeta snabbt till en deg. Låt degen vila kallt. Skär fiskblocket i kuber som du sedan sjuder på svag värme i fiskbuljongen. Låt fisken kallna i buljongen.

Tryck ut degen i en pajform, grädda i 180-200 grader i ca 15-20 minuter. Låt pajskalet svalna innan du häller i fyllningen!

Fördela fisk, räkor, sparris och äggklyftor i pajskalet. Blanda ingredienserna till såsen och häll den över alltsammans. Garnera med tunt skurna citronskivor och stenbitsrom.

Serveras till en sallad och ett gott bröd.

söndag 19 juni 2011

Glöm ej bort det finns rosor, glöm ej bort...

 Tänkte föreviga en ros som jag fick på skolavslutningen. Visst är den vacker!



fredag 17 juni 2011

Old Touch

Utanför fönstret öser regnet ner, hoppas att det inte är sommarvädret som har börjat! Jag har roat mig lite med att leka med Photoshop och det nya filtret i Photoscape, det är så himla kul! Jag kan inte sluta! Här kommer det några bilder till från vårt London besök i våras.


torsdag 16 juni 2011

Mitt lilla hålslag och jag

Nu har jag gjort slag i saken och köpt mig ett hålslag! Kunde inte motstå denna lilla söta när jag hittade den på en loppis. Förvisso är den gammal, men vem säger att saker blir fulare med åren. Lite rost gör saker bara snyggare!


tisdag 14 juni 2011

Old London

Jag har lekt lite med ett foto från London och lagt till ett antikt filter. Här får ni se fotot med och utan filter. Kanske ska jag beskära lite i vänster kant.


Uppbullat och uppdukat

Nybakade bullar och loppisar - det är sommar det! Här får ni en glimt av mitt sommarfika, uppdukad med bara loppisfynd.


Fram i vänstra hörnet ser ni lite av mina gipsrosor. Ska snart börja gjuta och njuta igen, blir skönt med sommarlov!

torsdag 9 juni 2011

Gungeligung i Grythyttan

Jag bara älskar mina gamla Grythyttanstolar. Jag har fått dem av min mamma som för längesen tröttnat på dem och ställt undan dem i ett skjul, där de nästan blivit bortglömda. Jag kommer ihåg när jag var liten och satt barfota och barbent i dem och drack saft, det var grejer det. Och gunget i dem glömmer man aldrig, för sätter man sig i en Grythyttan så kan man inte låta bli att gunga.

Mina stolar var röda till färgen när jag fick dem. Nu har vi renoverat och målat dem helvita och jag är helnöjd.

Tyvärr kan man hitta flertalet annonser på diverse försäljningssidor som "tror" att det är en Grythyttanmöbel de säljer, men alla stålmöbler med träribbor är INTE Grythyttan! Under min jakt på ett bord har jag vid flera tillfällen ringt Grythyttan stålmöbler och fått råd. Till exempel berättade de för mig att de aldrig tillverkat bord med hål för parasoll. Så är du ute efter en äkta Grythyttanmöbel: kolla upp först. Lita inte på vad som står i annonsen!


För övrigt har mitt bord parasollhål, och är ett loppisfynd som är helt okej. Jakten på bordet fortsätter!