måndag 28 februari 2011

En liten älva

Ja, då var det redan sportlov, tänk vad tiden går fort. Idag har det varit ganska skönt ute med temperatur närmare nollan. Nu finns det hopp om bättre tider, i alla fall när det gäller vädret!

Har varit i pysseltagen igen. Denna gången blev det ett litet kort som går i grönt, tyckte det passade bra till den lilla älvan. Ska se om jag inte tar och syr in henne i ett hjärta. Vi får väl se.

söndag 27 februari 2011

Fina Pappelina

Mitt senaste inköp gjorde jag hos Skandinavisk form och design i Haga. Det blev mattan Vera  från Pappelina, och den ska få pryda golvet i hallen. Då jag försöker att få lite mer "industrilook" där, blev det en svart/vit matta. De är så bra dessa mattor för de är inte bara snygga att se på, utan väldigt lättskötta också. Det är bara att slänga in dem i tvättmaskinen och tvätta!

lördag 26 februari 2011

Vill ha

Den här affischen har väckt mitt ha-begär, och den skulle passa perfekt i vårt kök.

fredag 25 februari 2011

Nu är jag i form

Ha, ha, ha! Nej, det är jag inte kroppsligen, men när det gäller att fynda, så är jag det. På vägen hem från jobbet blev det ett litet besök till Solareturen. Där fyndade jag en hel påse med  gamla kakformar, bland annat dessa, jag tycker de är otroligt vackra! Tänk er att få en kaka som är bakad i dem till kaffet, mmmums.

Trevlig helg på er allesammans!

onsdag 23 februari 2011

Snö bli till tö

Jag är så fruktansvärt trött på vinter och kyla, nu vill jag bara att den försvinner! Tänk ljumma vackra sommarkvällar när fåglarna kvittrar som allra bäst och fåren betar i hagarna. Med  fiskespöt i handen knallar man ner till bryggan, sätter sig och metar, kanske filurar lite. Det är grejer det! Men just nu känns det långt dit. Jag får dra på mig mammas sköna stickade strumpor och koka en kopp kaffe och drömma lite till. Men snälla gumman Tö kom snart!

måndag 21 februari 2011

Mitt hjärta

Nu blir det bara ett par rader. Jag vill visa er mitt senaste tillskott från min Hjärtfabrik. Denna gång piffade jag till det med att sy in en bild i mitt hjärta!

söndag 20 februari 2011

Rosa rosor

Ja, då var ännu en vecka till ända och det är dax att ladda inför en ny. Solen skiner vackert, men det är fortfarande för kallt för att jag ska tycka att det är njutbart. Under vilodagen har jag roat mig med att fota lite och leka med Photoshop, här får ni se resultatet.


torsdag 17 februari 2011

Prima ballerina

Jag har blivit så inspirerad av alla som gör egna vackra kort, så nu har jag provat på att göra några själv som man kan dekorera med. Och nu kan jag förstå alla som har blivit besatta av att scrappa för det var ju jättekul! Bara att gå in i på pappersbutiken Ljuva Änglar får en att gå igång - där finns så mycket vackert. Jag kan köpa ett papper "bara" för att det är vackert att se på, det är inte säkert att jag vet vad jag ska göra med det, men ögonen ska väl också ha sin njutning!






lördag 12 februari 2011

Min dotters skapande händer

Tänk vad en penna kan åstakomma när den är i rätta händer! Jag är glad att min dotter har börjat använda sina blyertspennor igen!

torsdag 10 februari 2011

Hjärtan på snöre, eller inte

Ute vräker snön ner och man får vara glad att man slipper vara ute, det enda ett sånt här oväder passar bra till är PYSSEL! Här kommer det mera bilder på mitt hjärtliga pysslande! Har inte riktigt bestämt hur jag ska ha upphängningen på dem. Som ni ser har jag har kört med olika alternativ, snöre eller vitt band, vad blir bäst? Ja, jag får klura. Jag funderar även på hur jag ska dekorera dem i fortsättningen, jag har några ideér på gång men de får vänta lite.




Trevlig helg på er alla, och akta er för att halka omkull!


onsdag 9 februari 2011

Hetaste bönan i stan

Ja, det måste väl ändå vara  kaffebönan. Hela kaffebönor - en trend som har spridit sig som en löpeld i landet, det mals både här och där.Vi har till och med en kaffemaskin från Selecta på jobbet som mal bönorna till varje kopp. Visst låter det härligt, och det skulle det säkert vara om den inte krånglade hela tiden! När man efter många om och men till slut får sin kopp smakar det rävgift! Funderar starkt på att börja göra mitt eget kaffe, för utan kaffe blir man en "surtant", och det är aldrig bra!
Hemma har vi en alldeles perfekt kaffemaskin som gör underbart gott kaffe! Vi har testat lite olika kaffebönor, och har nu fastnat för Zoegas. Kanske kan det även bero på vem som gör kaffet också, jag har ju en Coffee King hemma!

måndag 7 februari 2011

Ibland bär det frukt

För inte så länge sedan var jag en sväng på loppis. Denna gång bar det sig inte bättre än att jag fyndade ett gäng med fruktknivar. Jag kunde inte motstå det krusidulliga stället de stod i. Kanske man kan duka fram dem till en ostbricka fylld med smarriga kex, ostar och olika frukter.



tisdag 1 februari 2011

Om vingarna bär

Det bor en ängel i mitt rum
hon har sitt bo ovanför mitt huvud
hon gör mig lugn
och hon viskar till mig
allt det jag säger dig

Visst är det vackra ord Eva Dahlgren har fått på pränt, och låten kan man aldrig tröttna på!

Jag har ju börjat att pyssla igen efter en tids uppehåll. Inspirationen till mina senaste påhitt  hittar jag i luffarslöjden och fil de fer-hantverket. Att tvinna trådar och skapa olika former är jätteroligt och samtidigt avkopplande. Jag började med att snurra till hjärtan och dekorera dem, och nu har jag även fått till ett par änglavingar. Detta är det första paret, och jag är inte riktigt nöjd med dem. Men idéerna ligger och kliar inne i skallen på mig, så både vingar och hjärtan kommer säkert att se ut på flera olika sätt innan jag är färdig med dem och går vidare i mitt tvinnande.

De små zinkkopparna har jag köpt av Magnus på Rost Interiör.