onsdag 30 juni 2010

Ljuvliga rosor från Ljuva Änglar

Är ute i stugan och njuter för fulla drag. Där har jag alltid några projekt på gång, och för tillfället är det fjärilar som gäller. Jag klipper, klistrar och dekorerar för fullt, det är så kul! Bild på tavlorna kommer!

Men ibland måste man bara göra något som blir fort färdigt som dessa blomdekorationer. Lite mossa, lite "trassel", en vacker ros och voilà!

Jag hittade rosorna i butiken "Ljuva Änglar" här i stan, och jag föll för dem direkt. Jag tycker de ser precis ut som marsipanrosor.




måndag 28 juni 2010

Helgens fynd

När jag besöker mamma gör jag även en liten tur i de gamla skjulen. Denna gång fyndade jag några gamla sockerlådor och en gammal fyrkantig glasburk.  Jörgen tyckte att lådorna var perfekta att gömma sig i, där kunde han ligga och spana in vad Mrs gjorde. Men ibland tog nyfikenheten över och han var tvungen att sticka ut huvudet och kolla.




Vackra midsommarbarn

Nu är man hemma igen efter en skön midsommar med släkten. Vi har frossat i massor av god mat och dryck under hela helgen. Och jag som älskar sill av alla de slag har fått mitt lystmäte tillgodosett, måste säga att hemlagade sillröror absolut är de godaste! Ska se om jag inte kan få recepten att lägga ut här.

Som pricken över i bjöd min syrra på en underbart god jordgubbstårta med alldeles färska jordgubbar på. Det var tur att fröken A och lilla J bestämde att det skulle vara tårta på midsommarbordet!

  


måndag 14 juni 2010

Sommar

Nu är det bara några dagar kvar och sen är det sommarlov för mig. Dessa vackra bokstäver fick jag av "mina" underbara barn på jobbet. Och visst är ordet sommar vackert!



söndag 13 juni 2010

Min lilla Madonna

Jag är så förtjust i mina små madonnor! De har blivit ganska många nu så snart får jag nog börja sälja en del. Idag ska jag prova att göra en som är lite större; bild kommer när den är klar.

Ta vara på dagen och njut av den.

lördag 12 juni 2010

Lite vemodigt

Ja, snart har jag gjort min sista dag på jobbet, och det känns lite vemodigt vill jag lova. Jag har haft äran att få jobba med helt undebara människor, bättre kollegor kan man inte få! Tillsammans har vi skrattat och gråtit och ibland har vi fått slita vårt hår för att lösa olika problem, men vi har alltid hjälpts åt vad det än har varit, och i slutändan har det blivit bra! Men som alla sagor har de ett slut.

Från och med hösten kommer jag att jobba på en annan skola. Men dessa underbara människor som har varit mina kollegor kommer nu att bli mina underbara vänner istället. För när man möter underbara människor efter livets väg ska man kanske be dem att slå följe med en på den fortsatta vandringen så man inte bara korsar varandras vägar.

Tack kära kollegor för presenten och den vackra Gerberan.

tisdag 8 juni 2010

Det gamla skåpet

Ibland kan man göra fynd! En regnig sommardag förra året åkte jag iväg på en auktion ute på landet. Det var inte mycket folk där, utan det blev precis en sådan där auktion som man önskar sig, där det blev tillfällen att fynda! Ett av mina fynd från den dagen är det gamla skåpet, som jag fick för 50 kronor! Jag hade tänkt måla det vitt, men det har inte blivit av. Det är ändå orginalmålningen som är kvar, och det har sin charm att se skåpets slitage och "skavanker" som har har format det under tidens gång. Ibland kanske man ska vara försiktig med att radera ut en möbels historia genom att renovera den med ovarsam hand. Hur som helst så står det nu här, "oommålat", i vår nya lägenhet. Och det fina i kråksången är att man får plats med otroligt mycket saker i det.

måndag 7 juni 2010

Mellan hägg och syren

Vilken underbar årstid det är just nu, försommar! Framför oss ligger den härliga sommaren. För många stundar studenten, och mycket ska planeras och fås att gå ihop. Kläder och frisyrer ska fixas, middagar ska planeras och inbjudningar ska skickas ut. Förväntningarna är höga! Men glöm inte att andas in, ta med dig din kaffekopp ut, och njut av den vackra försommaren, för just nu befinner vi oss mellan hägg och syren.

torsdag 3 juni 2010

Ett hjärta från Iris och Doris

Häromdagen tog jag en tur till den underbara butiken Iris och Doris i Haga. Det är alltid lika trevligt att titta in till tjejerna som jobbar där. Nu var butiken fylld med trevliga och vackra saker inför sommaren. Det var svårt att bestämma sig för vad man skulle köpa. Till slut blev det "Magasinet" och ett hjärta i zink. Hjärtat finns i tre storlekar och de kostar, om jag inte minns fel, mellan 59:- och 99:-. Själv köpte jag det största. Får se var det hamnar någonstans.

Så ni som har vägarna förbi Karlstad: Gör ett besök hos Iris och Doris i Haga!

onsdag 2 juni 2010

Min lilla vattenkanna

Nu har jag gjort en liten investering till min engelska trädgård, en vattenkanna blev det denna gången. Jag lyckades hitta en på Clas Ohlsson som inte var så stor, och inte så dyr heller. Nu kan mina blommor andas ut, för nu finns det hopp om att de kan få en liten skvätt vatten då och då.