söndag 31 januari 2010

Några glimtar från hallen

Idag kunde vi fått en katt mindre! Vår nya lilla röda kattskrälle rev ner min fina kyrkoljusstake som jag hade ställt på bänken i hallen. Jag tyckte den skulle göra sig fint där tillsammans med de övriga zinksakerna. Men det tyckte tydligen katten också, som provade att klättra i den! Som tur var det "bara" en glödlampa som strök med. Nu får den nog stå lite högre upp, kanske till och med bli nerpackad tills vi flyttar.

 


  


 

lördag 30 januari 2010

En liten tanke på miljön

Bloggen "Granne med Selma" har dragit igång "miljötorsdagar", där man kan få tips av andra bloggare om att förbättra miljön och bli miljövänligare. Jag har funderat lite på hur man skulle kunna bidra. Själv har jag varit fruktansvärt trött på alla telefonförsäljare som ALLTID ringde vid fel tillfälle. Vi anmälde oss då till " Nix telefon". Och det blev tystare...

Nu har jag hittat "Nix adresserat", där kan man anmäla sig för att slippa all adresserad reklam som dimper ner i postlådan. Toppen tycker jag! För som vi alla vet är pappersreklamen en stor bov i miljöfrågan, både med tanke på all avverkning av skog som sker för tillverkningen av papper, och alla utsläpp som fordon gör i samband med transporten av all reklam. Och sist men inte minst, man slipper åka till pappersåtervinningen så ofta!

måndag 25 januari 2010

Mitt 60-tals kök

Ja, det var ett tag sedan sist. Jag har haft fullt upp med att fixa och styla med vår lägenhet. För nu har vi tagit det stora beslutet att vi ska sälja vår älskade 60-tals lägenhet. Det är många minnen som följer med den; här växte vår dotter upp och här levde våra hundar sina sista år. När vi köpte lägenheten var min pappa här och hjälpte oss att renovera, men nu får vi göra det själva. Ja, det är många minnen!

Men nu vill jag visa er några detaljbilder från köket. Jag bara älskar dessa beslag - de är så vackra i sin design! Luckornas beslag hittade jag bland pappas alla grejer. De låg i sin originalkartong och varje beslag var inslaget i silkespapper! Lådhadtagen är original från vårt kök.





 

lördag 16 januari 2010

Loppisfyndet

Efter att ha frågat nära och kära om råd om hur jag ska göra med bänken i förra inlägget, så kommer det nog att bli så att den blir vitmålad till slut. Nu gäller det bara att hitta någon fyndig text att eventuellt måla dit på den. Jag återkommer med foto när den blir klar.

Nu vill jag visa er ett av mina loppisfynd, en vägglampa  för endast 20 :- ! Den har en sådan där härligt gammaldags strömbrytare som knäpper när man vrider på den. Jag blev så glad när jag såg att den låg där och väntade på att bli köpt. Nu ska den bara fixas till lite.

måndag 11 januari 2010

Hjälp mig med den gamla bänken

Ibland kan det vara svårt att bestämma sig, ska jag måla eller ska jag inte..? Just nu funderar jag på att måla en gammal bänk som vi har i vitt, och sen kanske texta något på den. Jag är osäker på om det kan bli bra eller om det förstör. Bänken har funnits i mitt liv sedan jag var liten. Nu vill jag få råd av er om hur ni tycker att jag ska göra. Måla eller inte?



 

Gå in på kommentarer under bilderna och tyck till om hur jag ska göra. Tack på förhand!

söndag 10 januari 2010

Vintervackert landskap

Trotsade kylan och tog med min Nikon på en vinterpromenad.  Tänk att vintern kan erbjuda så himla många vackra färger. Jag beundrar G. Fjaestad som kunde föreviga dem med sin pensel, jag gjorde ett försök med min kamera.



 


 

tisdag 5 januari 2010

Midvinternattens köld är hård...

Pepparkakorna har tagit slut och elden har slocknat, nu får det vara nog, jag har tröttnat på denna kylan! Kung Bore nu får du allt släppa taget om oss från ditt kyliga grepp, det är inte kul att se termometern visa -20 grader ute! Men man får väl försöka finna sig en tröst i det kalla vintermörkret. Sortera foton är inte fel! Jag hittade några bilder från i somras som jag tröstade mig med. Hoppas att de kan skänka er en tröst i denna bistra vintertid. Snart är våren här...



 


 




 

Dotterns kommentar: "Ja, fast det är fortfarande bara januari..."

Ja, säg den glädje som varar för evigt.
Må gott och ge varandra en värmande kram.

lördag 2 januari 2010

Ja då var det ett nytt år igen

Tänk vad åren går, ett nytt har redan gjort sitt intåg. Denna jul- och nyårshelg har kölden slagit sina klor i oss, och träden tyngs av snö, och det knarrar så där härligt under fötterna när man är ute och går. Det kan då vara gott att värma sig med en liten kopp glögg och en pepparkaka framför den öppna spisen.

Nyår var tänkt att firas i vår stuga, men det var allt för kallt så vi frös inne i stan istället. Men en trerätters middag blev tillagad iallafall och den såg ut så här:

Förrätt: Toast med skagenröra a la Per Morberg
Varnrätt: Oxfilé med svamp och potatistorn; karamelliserade smålökar och rödvinssås
Efterrätt: Vit chokladpannacotta med passionsfrukt




 

God fortsättning på det nya året!